Kerkje Valkkoog Nieuwsbrief
 
Charivari Trio 
 
Wereldmuziek van RoemeniĆ« tot Venezuela 
 
Zaterdag 7 januari 
 
Wie straks het muzikale avontuur aandurft en in Valkkoog komt luisteren en kijken naar het Charivari Trio, zal het zonder programma moeten doen, maar een heerlijke avond beleven. Dit trio, een mix van een klassiek strijktrio, een jazzorkest en een volksmuziekgroep, koestert de spontaniteit. Daarin gesterkt door grote virtuositeit.
Het trio zingt en speelt op viool, accordeon en contrabas muziek van RoemeniĆ« tot Venezuela. Eigenzinnige bewerkingen van authentieke Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese volksmuziek worden afgewisseld met eigen composities, Cubaanse begrafenisdansen worden vermengd met nieuwe Nederlandse zigeunermuziek en Roemeense drinkliederen. Op het podium dagen de muzikanten elkaar uit tot virtuoos samenspel en improvisaties. 
 
Charivari speelt al samen sinds 1986 aanvankelijk met een breed repertoire van volksmuziek. Gaandeweg ontwikkelden ze een speciale voorliefde voor zigeuner- en Latijns-Amerikaanse muziek. Niet alleen bruiloften of seizoensfeesten, maar ook begrafenissen, armoede en liefdesverdriet worden uitgebreid bezongen en gevierd. Melancholie, levenslust en ontroering wisselen elkaar af.
Het trio is inmiddels een begrip in de wereldmuziek, zo groot dat er elke twee jaar een Charivari Wereldmuziek Festival plaatsvindt, met concerten en workshops.

Op zaterdagavond 7 januari biedt het trio een zeer afwisselend programma in het Kerkje van Valkkoog. Aanvang zoals gebruikelijk om 20.15 uur. Met een gratis drankje in de pauze.