Kerkje Valkkoog Nieuwsbrief
 
Regina Albrink speelt Beethoven, Chopin, Brahms en ... Ginastera 
 
In de pianomuziek wordt de eredivisie gevormd door Beethoven en Chopin. Dat is ook de muziek die pianiste Regina Albrink die bekend staat om haar sprankelende, watervlugge vingerwerk, het liefste speelt. Hoe dat eruit ziet en klinkt valt te beluisteren en te zien op zaterdag 4 februari. 
 
Regina Albrink is één van de veelzijdigste pianisten van Nederland. Na in Amsterdam haar solistendiploma behaald te hebben bij de Franse pianiste Danièle Dechenne en na nog drie jaar studie aan de beroemde Franz Liszt Academy in Boedapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados, speelde zij Chopin en Liszt bij balletten van Hans van Manen. Sinds 2011 mag zij zich Steinway Artist noemen. 
 
Zij is thuis zowel op het concertpodium als op het theatertoneel. Zij heeft gespeeld in alle grote concertzalen in Nederland en daarbuiten. Elk jaar speelt zij traditiegetrouw op Tweede Kerstdag een recital in het Concertgebouw. 
 
Chopin en Beethoven zijn oude bekenden van haar. Vanaf 1991 werkte ze mee aan verschillende producties rondom Chopin en in 2003 ging een nieuwe voorstelling over Beethoven in première.

Op het programma van 4 februari staan 6 Variaties op "Nel cor piu mi sento" en Sonate opus 13 in c (“Pathétique”) van Ludwig van Beethoven, van Johannes Brahms 16 Walsen (opus 39) en van Fréderic Chopin een Mazurka, een Scherzo en 2 Etudes. En tot slot Danzas Argentinas van Alberto Ginastera.