Kerkje Valkkoog Nieuwsbrief
 
Zaterdag 3 februari, aanvang 20.15 uur in Kerkje Valkkoog 
 
Accordeon en mondharmonica’s in topkwaliteit 
 
Leden van de werkgroep die onze concerten organiseert gaan geregeld bij elkaar op bezoek. Toen de Valkkogers twee jaar geleden in het kerkje van Winkel de accordeonvirtuoos Oleg Lysenko zagen optreden, was de onmiddellijke reactie: die man willen we ook een keer in Valkkoog hebben. Lysenko speelde toen tot de pauze en maakte diepe indruk. Niet alleen met zijn virtuositeit, maar ook met zijn kunstzinnige creativiteit. Daarna trad een opmerkelijk gezelschap op. Vier heren in keurige maatpakken, omgeven door een imposante geluidsinstallatie. Ze deden alles op hun mondharmonica’s wat je als gewoon mens niet voor mogelijk houdt. We vreesden eerst nog voor een gladde, gelikte vertoning, maar werden nummer voor nummer overdonderd door hun muzikaliteit en kwaliteit van spel. Ze deden ons - we zijn nog van de vorige eeuw - denken aan het zeer populaire Hotcha Trio van destijds. En dan te bedenken dat deze mannen eigenlijk spelen uit pure liefhebberij. Ook zij komen op zaterdag 3 februari spelen na het optreden van Lysenko. 
 
Wat de Oekraïner Oleg Lysenko kan op een accordeon, kan niemand anders. Zie en hoor hem spelen op zijn bayan, zoals hij het instrument noemt, en gelooft je oren niet. Hij laat hem zingen, vertellen, zuchten of een heel orkest nadoen. Het ligt er maar aan welke van zijn vele bayans hij ter hand neemt. Oleg loopt al jaren mee in de Nederlandse muziekwereld. Studeerde aan de Nederlandse Messiaen Academie en specialiseerde zich in Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse Conservatorium. In de categorie Ensemble won hij met medestudenten de derde prijs op de Internationale Accordeon Competitie (IAC) in het Italiaanse Castelfidardo.
Oleg heeft onder meer gespeeld met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij trad op in de Spiegelzaal van het Concertgebouw voor de AVRO op Radio 4 en bij het televisieprogramma Vrije Geluiden van de VPRO. 
 
Kwartet Fata Morgana laat de mondharmonica schitterend herleven in een prachtig programma van populair klassiek tot strak modern. Ze spelen op mondharmonica’s die u nog nooit eerder gezien heeft, variërend van een halve meter breed tot een dingetje van kindermondjesformaat. En dat alles ondersteund met uitgekiende geluidstechniek. Alles bij elkaar te bijzonder om te laten lopen. 
 
Toegang € 15,=. Donateurs of CJP € 13,=. Kinderen tot 14 jaar gratis.


Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen.


Reserveren tel. 0224-215661 of via: 
Concerten kerkje Valkkoog
 
(gebruik de reserveerknop bij het concert). 
 


Binnenkort in de andere concertkerkjes in de Kop van Noord-Holland 
 
Zondag 28 januari 15.30 uur - Hippolytushoef:
- Merain Trio - Ierse muziek

Zondag 18 februari 2018 - Winkel:
- Trio Dividivi3 - blazers

Zondag 25 februari 15.30 uur - Hippolytushoef:
- Ebonit Saxofoonkwartet

Voor meer info en alle concerten van dit seizoen:
kijk op de website van De Kop Vol Muziek