Kerkje Valkkoog Nieuwsbrief
 
Trio Escapada, swingend Zuid-Amerikaans 
 
Zaterdag 7 april, aanvang 20.15 uur in Kerkje Valkkoog 
 
Het concertseizoen zit er bijna op. Na het daverende optreden van Chris Colleye, de swingende mondharmonica’s van Fata Morgana en de betoverende vertolkingen van Debussy door Marietta Petkova, gaat onze serie zeker niet als een nachtkaars uit. 
 
Op zaterdagavond 7 april speelt Trio Escapada: een piano, een viool en een cello. Dat lijkt een klassiek concert te worden met muziek van oude componisten. Maar zo’n trio is Escapada niet. Het swingt. Het zijn springlevende dertigers, die weliswaar hun klassieken leerden kennen, maar vervolgens verliefd zijn geworden op eigentijdse Zuid-Amerikaanse muziek. Met het temperament van echte Latino’s spelen ze naast tango nieuwe composities en gloedvolle improvisaties. Met als extra de rauwe, unieke zangstem van de onvergetelijke Omar Mollo.


Zanger en gitarist Omar Mollo is een terugkerende gast in de optredens van het trio. Begonnen als rockmuzikant is hij tegenwoordig wereldwijd dé vertolker van de Argentijnse tango. Met zijn stem die alle snaren raakt sleepte hij prijs na prijs in de wacht. Nog in 2016 was zijn CD '... Tangamente' genomineerd voor de Latin Grammy Awards in de categorie 'Best Tango Album'. 
 
Trio Escapada en gastzanger Omar Mollo nemen je mee op een muzikale reis door Zuid-Amerika: gepassioneerde tango’s uit Argentinië, wervelende carnavalito’s uit Bolivia, swingende chacarera’s uit de Andes en onvervalste rock. Deze musici overstijgen moeiteloos de grenzen van de genres. Met dit heerlijke programma brengen zij de muzikale rijkdom van Zuid-Amerika tot leven. Kortom een sensatie die je niet mag missen. 
 
Toegang € 15,=. Donateurs of CJP € 13,=. Kinderen tot 14 jaar gratis.


Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen.


Reserveren tel. 0224-215661 of via: 
Concerten Kerkje Valkkoog
 
(gebruik de reserveerknop bij het concert) 
 


Binnenkort in de andere concertkerkjes in de Kop van Noord-Holland 
 
Zondag 15 april 20.00 uur - Winkel:
- Karin Bos - zang met piano

 
 

Doorkijkje naar het volgende seizoen 
 
De concertprogrammering in Valkkoog voor het volgende seizoen is zo goed als rond. Alvast een paar tips. Kilshannig komt weer met Ierse muziek. Op herhaling: het heerlijke meidenvioolkwartet, Ragazze Quartet, inmiddels bekend van Podium Witteman. En als klap op de vuurpijl in april 2019 Eric Vloeimans. In de volgende nieuwsbrief het volledige programma. Houdt ondertussen onze website in de gaten.