Kerkje Valkkoog Nieuwsbrief
 
Bamestra Nova, een extra zomers concert in de Noordkop 
 
Zondag 3 juni, aanvang 15.30 uur in de Hippolytuskerk in Hippolytushoef 
 
Het kerkje van Valkkoog werkt samen met de concertkerkjes van Hippolytushoef en Winkel in De Kop Vol Muziek. Meestal zijn er geen concerten in het zomerseizoen. Dit jaar echter een uitzondering voor Hippolytushoef. En die mogelijkheid voor een middagje mooie koormuziek door het ensemble Bamestra Nova willen we u niet onthouden. Uitstekend te combineren met een wandeling op het fraaie Wieringen, zo lijkt ons.


Voor de pauze voert het ensemble een aantal delen uit de Jahreszeiten van Haydn uit. Haydn schreef dat werk vol idyllische schetsen in 1801 vanuit het perspectief van de boeren: hun leven en werken speelt zich af binnen het zich eeuwig herhalende ritme van de seizoenen. Zaaien en oogsten, de jacht, het spinnen van de wol ... in de muziek hoor je die thema’s terug. 
 
Na de pauze bestaat het programma uit een afwisselend geheel van liederen van de middeleeuwen tot en met de 20e eeuw. Zo klinkt Summertime van George Gershwin naast Sommerruh van Robert Schumann en Close to you van Burt Bacharach.


Bamestra is voor velen een goede en zeer gewaardeerde bekende: voorheen als het Bamestra’s Collectief, onder leiding van Maria Rondèl. Nadat Maria stopte met het ensemble is het koor onder een aangepaste naam en met nieuwe leiding doorgegaan. Bamestra Nova bestaat uit 11 geschoolde zangers en zangeressen en zingt zowel a capella als met begeleiding. Muzikaal leider is Jean-Luc Vriend uit Hoorn, die ook de begeleiding op de piano voor zijn rekening neemt.


Meer info: 
Bamestra Nova
 
Reservering is mogelijk via de website van Bamestra Nova: 
Reserveren