Kerkje Valkkoog Nieuwsbrief
 
Muzikale voorpret uit Valkkoog 
 
Vooruitblik op het concertseizoen 2019 - 2020 
 
De start van het nieuwe concertseizoen laat nog even op zich wachten, maar de programmering is rond en een vooruitblik is daarom zeker op zijn plaats. Vanaf oktober heeft Kerkje Valkkoog weer zeven bijzonder fraaie concerten in petto. Op het programma staan drie avonden met een mengeling van muziekculturen van over de hele wereld, drie avonden met klassieke kamermuziek en - dit seizoen voor het eerst - ook een bekende singer-songwriter.
We starten in het najaar met twee topsolisten van het Concertgebouworkest en volgend voorjaar is een jong viooltalent geprogrammeerd. Speciaal wordt ook de uitvoering van de Goldbergvariaties van Bach in een bijzondere bezetting inclusief lichtshow. Bij de wereldmuziek zijn Noord-Afrika, Zuid-Amerika en de Aboriginal cultuur vertegenwoordigd. Kortom: een verbondenheid in variatie van muzieksoorten en culturen ... toch leuk dat dat knoopje in het kleine Valkkoog wordt gelegd.


Het volledige programma: 
 
2019


5 oktober
Petra van der Heide en Tatjana Vassiljeva
Harp en cello met solisten van het Concertgebouworkest.


9 november
Ensemble Windstreken
Mix van instrumenten en culturen, met name uit de Noord-Afrikaanse traditie.


7 december
Maarten Peters
Singer-songwriter, gitarist en entertainer met zijn verrassend nieuwe programma 'Solo'.


2020


11 januari
Tango Aliado
Passionele Argentijnse tango in mooie arrangementen. 
 
8 februari
Berlage Saxophone Quartet
Bachs Goldbergvariaties uitgevoerd met vier saxofoons en subtiel voorzien van kleur en beeld met een op maat gemaakte lichtinstallatie.


7 maart
Hawijch Elders en Sander Sittig
Jong talent op viool in combinatie met jarenlange ervaring op piano.


11 april
Lies Beijerinck & Eya Trio
Mengeling van Braziliaans, Indiaans en klassieke muziek met percussief-cello, funky slagwerk en melodieus didgeridoo.


U leest meer op onze website: 
Concerten Kerkje Valkkoog
 


Tatjana Vassiljeva en Petra van der Heide op cello en harp 
 
Toppers van het Concertgebouworkest openen het seizoen op 5 oktober 
 
Tatjana en Petra zijn aanvoerder-solist van respectievelijk de cello- en de harpgroep van het Koninklijk Concertgebouworkest, maar vormen samen ook een uniek duo. Zij spelen regelmatig solo in orkesten over de hele wereld.
Tatjana begon haar cellostudie in haar geboortestad Novosibirsk en in Moskou. Zij maakte vele tournees door Europa en Azië en soleerde met wereldberoemde orkesten. Petra won verschillende prijzen bij Nederlandse en internationale concoursen en geeft masterclasses wereldwijd.
In ons openingsconcert spelen zij prachtige werken van o.a. Schubert (de beroemde Arpeggione Sonate), Mendelssohn en Bach (suite voor cello solo). De combinatie van cello en harp leent zich perfect voor ons kerkje met zijn prachtige akoestiek. Het belooft een gedenkwaardige avond te worden. 
Reserveren via Concerten Kerkje Valkkoog
 


Stem op ons ! 
 
Rabobank Clubkas Campagne 
 
De Rabobank stelt € 225.000 beschikbaar voor het verenigingsleven in de Kop van Noord-Holland. Leden van de Rabobank kunnen 5 stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal 2 op dezelfde club.

Inmiddels hebben Rabobank-leden een persoonlijke code ontvangen, waarmee gestemd kan worden via www.clubkascampagne.nl/kvnh. Typ 'Valkkoog' in en u vindt ons direct. U kunt tot en met 14 mei uw stem uitbrengen.

Enne ... nog eventjes: wij van Werkgroep Concerten Valkkoog bevelen natuurlijk Werkgroep Concerten Valkkoog aan. We rekenen op u ! 
Breng direct uw stem uit