Kerkje Valkkoog Nieuwsbrief
 
Maarten Peters met SOLO in Valkkoog 
 
Zaterdag 7 december aanvang 20.15 uur in Kerkje Valkkoog 
 
VEELZIJDIG

Naast zanger, gitarist, entertainer is Maarten Peters al jarenlang een van de meest veelzijdige singersong writers van Nederland.
Hij schrijft liedjes in alle genres van luisterlied tot het populair Nederlands genre maar ook Engelstalig.
Hij doet dit voor vele artiesten van Rob de Nijs tot Liesbeth List, van Margriet Eshuijs tot Ruth Jacott.
Door zijn grote menselijke betrokkenheid met de samenleving is hij ook verbonden aan een aantal bijzondere projecten. Hij schrijft voor de actie van Alpe D’Huzes, Huis aan het water, het Toverbaltheater en stichting Hoofdzaak. Een uniek project is ook de bijzondere inhoudelijke liederencyclus “ Bevroren tranen” die hij heeft geschreven voor de 4 Mei herdenkingen. Prinses Beatrix heeft hem persoonlijk bedankt voor zijn muzikale inhoudelijke bijdrage aan het “ nooit meer vergeten”.
Maarten Peters laat hiermee zien dat muziek grote waarde kan hebben veel meer dan alleen maar een liedje. 
 
Maarten Peters staat al jarenlang bekend in de wereld van muziek en theater als een geliefd zanger, gitarist, songwriter en entertainer. Hij heeft in vele theaters opgetreden zowel in de grote als kleine zalen. Te denken valt aan de fantastische voorstellingen die hij samen met Margriet Eshuijs speelt maar ook zijn unieke voorstellingen “ Bevroren tranen” die hij elk jaar op speciale plaatsen vertolkt.
Muzikale, theatrale en creatieve veelzijdigheid typeren zijn kwaliteiten.

En nu is er dan dit jaar voor het eerst een verrassend nieuw programma “ Solo” genaamd. Maar in dit geval kun je je afvragen wat “Solo” betekent.
Zo speelt hij op diverse instrumenten en zullen liedjes soms verstild en soms verpakt worden in een landschap van geluiden. De muzikale illusie van een complete band op het podium, maar “Solo” gespeeld.
Maarten Peters heeft zich de afgelopen jaren bekwaamd om op subtiele wijze nieuwe technieken toe te passen in zijn muziek.
Hij zal nieuw repertoire ten gehore brengen maar ook putten uit zijn bestaande repertoire zoals de grote successen “White horses in the snow” en “ God is asleep”. Daarnaast zal er ook een selectie zijn van mooie nummers uit het wereld repertoire van o.a. the Beatles, Sting en Crosby Stills Nash and Young.
Maarten zal met zijn muziek en verbindende verhalen je een avond bezorgen waarin je wordt ondergedompeld door de taal van muziek en waar bovenal “ genieten” centraal staat. 
 
Uit een recensie 
 
Onvergetelijke avond....
Afgelopen vrijdag kwam een bijzonder iemand langs met zijn eerste solovoorstelling: Maarten Peters, zanger, songwriter, multi-instrumentalist.
Een betrokken, oprecht mens met een positieve boodschap, hoe donker de wereld soms ook lijkt.
Hij nam ons tijdens deze voorstelling op weergaloze wijze mee door zijn muzikale leven.
Naast eigen liedjes speelde hij Crosby, Stills, Nash and Young – alsof ze alle vier op het podium stonden -, Eric Clapton, Bob Dylan, en een fantastische cover van Blackbird, waar Paul McCartney jaloers op zou zijn geweest.
Na de pauze werd het niveau alleen maar hoger. Sting, Police, U2, nog meer eigen liedjes en een bizar mooi experiment, waarbij hij steeds een extra laag inspeelde van Sting’s Fragile: eerst de baslijn, dan rhythm guitar en daarna zang en lead guitar, alles live samengevoegd door de geluidsman.
Elk liedje werd voorzien van een verhaal, soms een gevoel, soms een lesje muziekgeschiedenis, en heel vaak ging het over zijn kijk op de wereld: hoop op een betere toekomst, over positief zijn, over geven. Maar ook over zijn angsten en nachtmerries. Het komt niet vaak voor dat je een artiest op het podium ziet die zich zo oprecht en kwetsbaar laat zien als Maarten Peters.
 
 
Concertprogramma 
 
Een zeer gevarieerd ontroerend liedprogramma.
Laat u verrassen! 
 
Toegang en reserveren 
 
Toegang € 15,=. Donateurs of CJP € 13,=. Kinderen tot 14 jaar gratis.

Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen.

Reserveren tel. 0224-215661 of via: 
Concerten Kerkje Valkkoog
 
Binnenkort in één van de andere concertkerkjes in de Kop van Noord-Holland 
 
zondag 24 november om 15.30 uur
- Duo Nierop - Vijzelaar Twee harpen
In Hippolytushoef
(voor meer concerten in Hippolytushoef zie de website)

vrijdag 29 november om 20.15 uur
- Francis van Broekhuizen & Gregor Bak
Bij twijfel hard zingen
In Twisk
(voor meer concerten in Twisk zie de website)

zondag 15 december om 20.00 uur
- Barbershopkoor The Hugo Singers en Jazz verrassing
In Winkel
(voor meer concerten in Winkel zie de website)

Meer concerten in de Noordkop: 
De Kop Vol Muziek