Kerkje Valkkoog Nieuwsbrief
 
Bericht van de Leo Smit Stichting en nieuws over het
CONCERTSEIZOEN 2020 - 2021 
 
Leo Smit Stichting en de film "De Blues van Kattenburg".

In de aanloop naar 4 en 5 mei – 75 jaar herdenken en vieren – zou het Leo Smit Ensemble in Valkkoog op 25 april een concert geven over componisten die in de Tweede Wereldoorlog vervolgd werden. Door de coronamaatregelen kon dit helaas niet doorgaan. Om u toch iets te kunnen bieden om thuis stil te staan bij de herdenking heeft de Leo Smit Stichting een korte filmregistratie gemaakt van de voorstelling ‘De Blues van Kattenburg’. Er gaat natuurlijk niets boven de live muziektheatervoorstelling, die meer dan twee keer zo lang duurt met veel meer muziek. Maar met deze ‘teaser’ hopen we u toch een mooi beeld en geluid te geven.
U kunt de film bekijken op leosmitfoundation.org

U krijgt een hartelijke groet van Eleonore Pameijer en Carine Alders van de Leo Smit Stichting

We’ll meet again! 
 
Het concertprogramma 2020-2021 in Valkkoog is bekend. 
 
De culturele werkgroep van het kerkje Valkkoog heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de samenstelling van het concertprogramma van het seizoen 2020-2021.
Nu door de Corona crisis het huidige seizoen helaas vroegtijdig moest worden afgesloten, willen wij graag met u vooruit kijken naar het nieuwe seizoen. Wij hopen van harte dat u deze Nieuwsbrief in goede gezondheid ontvangt en dat u met ons met enig optimisme de toekomst tegemoet wilt zien.
We zijn er trots op u voor het komende seizoen weer een hoogstaand programma te kunnen bieden, waarin de klassieke muziek rijk zal stralen. We verwelkomen topmusici, waaronder veelbelovend jong talent. U kunt bij ons de toekomst en het hier en nu horen. In een bont palet, waarin u steeds de meesterhand van grote componisten zult herkennen.

Uiteraard moeten wij op dit moment nog een voorbehoud maken ten aanzien eventuele Coronamaatregelen.
Wij proberen oplossingen te vinden voor een veilig bezoek aan onze concerten.
Raadpleeg onze website voor actuele informatie.

De data waarop wij de concerten hebben gepland zijn:

zaterdag 10 oktober 2020 - Colori Ensemble
Rianne , Wilma en Arjan Jongsma op fluit, piccolo, altfluit, hobo, althobo, marimba en vibrafoon.
Drie geïnspireerde jonge musici nemen u mee naar mooie melodieën van Bach, Hoekstra, Franck, Ravel, Bartók en Piazolla. Met als credo: “voortdurend de oren van de luisteraars resetten, zodat elk onderdeel fris kan worden beluisterd”.
Arrangementen en compositieopdrachten dragen bij aan die surprises voor het oor. Het gevolg: een brede horizon vol veelkleurige klanken. Het pad van het trio is rijk geplaveid met prijzen. Een recent optreden van Arjan in Podium Witteman leidde tot enthousiaste reacties.

zaterdag 14 november 2020 - Luna van Leeuwen, viool en Andrea Vasi, vleugel
Stel je voor: Over een paar jaar zie/hoor je Luna van Leeuwen op een internationaal podium. Hoe leuk is het dan als je kunt zeggen: ik heb haar een paar jaar geleden live gehoord in Valkkoog.
De steekwoorden voor vanavond zijn: zeventien jaar, megatalent, Beethoven, Bach, Saint Saëns, Paganini , Brahms, Podium Witteman en vele prestigieuze prijzen.
En Andrea Vasi? Internationaal gelauwerd en onder meer master of Arts (met onderscheiding) bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

zaterdag 12 december 2020 - Lucie Horsch, blokfluit en Thomas Dunford, theorbe
Een warm welkom terug voor Lucie Horsch. Ze raakte ons vier jaar geleden al, toen ze samen met haar begeleidingsorkest in ons kerkje een onvergetelijk concert verzorgde. En nu komt een van de beste blokfluitisten ter wereld weer naar ons dorpje:
Lucie Horsch. Ditmaal begeleid door Thomas Dunford op de luit/theorbe. Begrippen als “virtuoos” en “inlevingsvermogen in de geest van de componist” dringen om voorrang.

zaterdag 9 januari 2021 - Sytse Buwalda, countertenor en Stefan Faber, vleugel
We houden de kerstsfeer nog even vast. Heerlijke muziek, een countertenor van allure, de warmte van de kaarsen van de kroonluchters en een perfecte akoestiek. Anders gezegd: “Die Winterreise” van Schubert met zang van Sytse Buwalda en met Stefan Faber aan de vleugel. Vertaald in gevoelens: er ontstaat dan zo’n mooi gevoel van verbondenheid.
Goede wijn behoeft een krans: Sytse Buwalda stond op grote, internationale podia en werkte mee aan 125 cd’s.

zaterdag 13 februari 2021 - Trio Tim Kliphuis
De aardbol is hun podium. Ze treden op van New York tot Tokyo en alles er aan twee kanten tussenin. Ze kennen de geur van de grote theaters en speelden bijvoorbeeld met Django Reinardt. En hebben samen gewerkt met het Rosenberg Trio. Ze doen dat in een voortdurende zoektocht naar ‘de schoonheid en de emotionele potentie van een muziekstuk’. Het wordt voor u een avond vol diepe beleving. Onvergetelijk.

zaterdag 13 maart 2021 Mylou Mazali, mezzo-sopraan en Annelies Komen, vleugel
Mylou, kind van de regio, neemt u mee in het kleurrijke leven van de grote Maria Callas. U heeft nu het vergezicht op een dynamisch concert met de prachtige aria’s van Mylou, begeleid op de vleugel . Aangevuld met dertig foto’s, die op een groot scherm zichtbaar worden. Een advies: kort uw vergezicht in en reserveer.
En voor haar fans: Mylou heeft haar eigen theater: Opera Per Tutti in Amsterdam.

zaterdag 10 april 2021 - Nikola Meeuwsen, vleugel
Hij danst met zijn vingers over de zwart-witte toetsen, aldus Paul Witteman in zijn tv-show. We geven het negentienjarige toptalent graag het podium, waarop hij zijn onmiskenbare aanleg kan laten horen. Meer dan waarschijnlijk wordt zijn toekomst in toonladders geschreven: het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. De NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden. Uw oordeel zal niet anders zijn. 
 
Wij wensen u een mooie zomer toe en ontmoeten u graag in het Kerkje van Valkkoog in het nieuwe concertseizoen.
Wij houden u door middel van de Nieuwsbrief en onze website op de hoogte van onze activiteiten.
 
Concerten Kerkje Valkkoog